Validation errors?

Message boards : Bug reports : Validation errors?

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Drudge

Send message
Joined: 11 Apr 09
Posts: 18
Credit: 568,771
RAC: 0
Message 1211 - Posted: 7 Sep 2009, 7:17:02 UTC

I am starting to get validation errors. They are rare and appear to occur at random. But they are there. The error message is always he same.

The computer affected has never given trouble before. My other project runs flawlessly. The computer ran GIMPS for years without a single invalid result. [Prime stable.]

Not over clocked. Everything stock standard. No dust build up. Ambient temperature low (it is winter!).

Error message follows. Any suggestions?

core_client_version>6.6.36</core_client_version>
<![CDATA[
<stderr_txt>
Unrecognized XML in parse_init_data_file: computation_deadline
Skipping: 1252918750.000000
Skipping: /computation_deadline
running enigma2_0.76_windows_intelx86.exe
2009-09-07 10:06:49 enigma: working on range ...
2009-09-07 12:04:54 enigma: finished range

</stderr_txt>
]]>
Validate state Invalid
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
ID: 1211 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile TJM
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 25 Aug 07
Posts: 843
Credit: 70,398,346
RAC: 388,001
Message 1212 - Posted: 7 Sep 2009, 7:37:20 UTC - in response to Message 1211.  

Could you post the workunit/result ID's ? The error above is just BOINC info about xml option it doesn't recognize; it does not affect computation in any way.

M4 Project homepage
M4 Project wiki
ID: 1212 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Drudge

Send message
Joined: 11 Apr 09
Posts: 18
Credit: 568,771
RAC: 0
Message 1213 - Posted: 7 Sep 2009, 7:57:26 UTC - in response to Message 1212.  

Gladly. Here is an example:
http://www.enigmaathome.net/workunit.php?wuid=7645483
ID: 1213 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile TJM
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 25 Aug 07
Posts: 843
Credit: 70,398,346
RAC: 388,001
Message 1214 - Posted: 7 Sep 2009, 13:35:09 UTC - in response to Message 1213.  
Last modified: 7 Sep 2009, 13:35:47 UTC

I've just checked the validator logs, it found 2 invalid results from your host ID during last 24 hours. I checked these results manually and both are invalid; which app do you use ? The default one, or one of the optimizations ?
M4 Project homepage
M4 Project wiki
ID: 1214 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Grubix

Send message
Joined: 20 Jul 08
Posts: 44
Credit: 6,270,837
RAC: 0
Message 1215 - Posted: 7 Sep 2009, 16:33:17 UTC

I thought it is related to the problem from the other thread (upload handler). But I have also since few days "Validate error".

Phenom 9950: 8083580, 8083567, 8083566, 8083555, 8083553, 8083551, 8083550, 8083544, 8083539, 8083536, 8083535, 8083534, 8083533, 8083532, 8083489, 8083488, 8083487, 8083467, 8083425, 8083412, 8083380, 8083331 ...

Athlon X2 6400: 8047265, 8047238.

The computers have been running for many months without any problems. Other projects (Yoyo, QMC) run without errors. I do not remember until 3 days before that i ever have a "Validate error".

I always use on any computer optimized application: Phenom 9950, Athlon X2 6400 -> OptApp: Athlon64

I will check the computer if I can find any other errors. I will report on Wednesday.
ID: 1215 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile TJM
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 25 Aug 07
Posts: 843
Credit: 70,398,346
RAC: 388,001
Message 1216 - Posted: 7 Sep 2009, 17:13:55 UTC - in response to Message 1215.  
Last modified: 7 Sep 2009, 17:16:57 UTC

This is exactly the same type of error as in Drudge's case. I call it 'soft error' and I'm not sure why it happens. The data slightly differs from what the server expects to get back from the client. The result is accepted and credits are granted, but at the later stage the result is marked as 'Invalid' by the assimilator, just to generate one more to send out again. It doesn't affect the credits already granted, not even the daily quota.

I thought it may be a bug in the dynamic input file generator, but then the resend results would also be affected. For now it's just unexplained bug.
M4 Project homepage
M4 Project wiki
ID: 1216 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Drudge

Send message
Joined: 11 Apr 09
Posts: 18
Credit: 568,771
RAC: 0
Message 1217 - Posted: 7 Sep 2009, 18:46:12 UTC - in response to Message 1214.  

I've just checked the validator logs, it found 2 invalid results from your host ID during last 24 hours. I checked these results manually and both are invalid; which app do you use ? The default one, or one of the optimizations ?

Default.
ID: 1217 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Grubix

Send message
Joined: 20 Jul 08
Posts: 44
Credit: 6,270,837
RAC: 0
Message 1218 - Posted: 7 Sep 2009, 18:46:51 UTC - in response to Message 1216.  

... The data slightly differs from what ...

OK, thank you for your explanation.

... For now it's just unexplained bug.

That is the "mystery" of software. ;-)

Have a nice day, Grubix.
ID: 1218 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile TJM
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 25 Aug 07
Posts: 843
Credit: 70,398,346
RAC: 388,001
Message 1258 - Posted: 14 Sep 2009, 20:22:04 UTC

I think I found the bug which caused these errors, just a minor glitch in the database. Should be fixed for all workunits with ID higher than around 9,400,000
M4 Project homepage
M4 Project wiki
ID: 1258 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Neil Polson
Avatar

Send message
Joined: 25 Jun 10
Posts: 2
Credit: 100,831
RAC: 0
Message 1701 - Posted: 8 Aug 2010, 8:00:33 UTC

Seems that a problem exists again after the server glitch earlier. I'm seeing validate errors with ''Received file was in wrong format or incomplete.''
One of mine here was a result I was resent again.

ID: 1701 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile TJM
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 25 Aug 07
Posts: 843
Credit: 70,398,346
RAC: 388,001
Message 1702 - Posted: 8 Aug 2010, 14:21:05 UTC - in response to Message 1701.  

This is a server bug. I had to delete/edit small number of workunits, because the validator was switching to infinite loop mode on them.

M4 Project homepage
M4 Project wiki
ID: 1702 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
magyarficko

Send message
Joined: 5 Feb 10
Posts: 2
Credit: 102,962
RAC: 0
Message 1870 - Posted: 11 Dec 2010, 17:22:51 UTC

ID: 1870 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile TJM
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 25 Aug 07
Posts: 843
Credit: 70,398,346
RAC: 388,001
Message 1876 - Posted: 13 Dec 2010, 21:59:01 UTC

I think that transitioner somehow missed these WUs (and a couple of others) when the server load was too high, I fixed that.
M4 Project homepage
M4 Project wiki
ID: 1876 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile [KWSN]John Galt 007

Send message
Joined: 25 Jun 09
Posts: 2
Credit: 5,193,083
RAC: 0
Message 1886 - Posted: 29 Dec 2010, 22:18:51 UTC

20133432 18585641 41877 24 Dec 2010 3:18:02 UTC 24 Dec 2010 17:38:17 UTC Completed, waiting for validation 1,659.11 1,573.77 pending Enigma 0.76b v5.26
20133302 18127620 41877 24 Dec 2010 3:11:41 UTC 24 Dec 2010 15:35:45 UTC Completed, waiting for validation 1,574.08 1,559.23 pending Enigma 0.76b v5.26
20097312 18557709 15975 23 Dec 2010 3:06:37 UTC 24 Dec 2010 15:35:45 UTC Completed, waiting for validation 2,977.91 2,914.36 pending Enigma 0.76b v5.26
20084761 18545409 41649 22 Dec 2010 19:14:11 UTC 29 Dec 2010 16:16:00 UTC Completed, waiting for validation 1,980.50 1,884.11 pending Enigma 0.76b v5.26
20083070 18543788 16002 22 Dec 2010 18:34:13 UTC 28 Dec 2010 14:00:54 UTC Completed, waiting for validation 3,126.78 2,944.14 pending Enigma 0.76b v5.26
20081111 18541962 15975 22 Dec 2010 17:52:33 UTC 27 Dec 2010 11:56:35 UTC Completed, waiting for validation 1,475.35 1,470.87 pending Enigma 0.76b v5.26


Funny thing is, they don't show up in my pending tasks list, only when I search all of my tasks....
ID: 1886 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote

Message boards : Bug reports : Validation errors?




Copyright © 2017 TJM