Odd Error Message

Message boards : Number crunching : Odd Error Message

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Larry

Send message
Joined: 24 Sep 10
Posts: 6
Credit: 413,782
RAC: 0
Message 1914 - Posted: 18 Jan 2011, 22:35:41 UTC

1/18/2011 1:28:01 PM Enigma@Home Message from server: Enigma 0.76b _("is not available for") Microsoft Windows (98 or later) running on an Intel x86-compatible CPU.

Odd because I've been doing these all along, and suddenly the server is saying I can't? I'm on Win Vista if it matters.

Just looked and I am currently working on a 0.76b 5.26 WU... pldrv48-1_0_13698108_1059_0 to be precise. So is it a bug serverside or clientside? :)
ID: 1914 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
thinking_goose

Send message
Joined: 12 Nov 07
Posts: 116
Credit: 1,105,645
RAC: 0
Message 1915 - Posted: 19 Jan 2011, 2:05:57 UTC - in response to Message 1914.  

I've been getting the same message. Admittedly I was using a Windows 98 computer, but the message did strike me as odd.
ID: 1915 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
root

Send message
Joined: 11 Aug 10
Posts: 10
Credit: 840,315
RAC: 0
Message 1916 - Posted: 19 Jan 2011, 20:00:51 UTC - in response to Message 1915.  

Wow, can you still use win98 ?. I have an old machine which I might try it on. Its still running win98. Also any idea if NT4 will still work. Very good for using the old hardware. isa slots etc.

ta
Nairb
ID: 1916 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
thinking_goose

Send message
Joined: 12 Nov 07
Posts: 116
Credit: 1,105,645
RAC: 0
Message 1917 - Posted: 19 Jan 2011, 23:21:00 UTC

I have ran Enigma on '98 in the past, but recently the error message makes me think it may no longer work.
ID: 1917 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Larry

Send message
Joined: 24 Sep 10
Posts: 6
Credit: 413,782
RAC: 0
Message 1918 - Posted: 20 Jan 2011, 2:24:54 UTC

I may be mistaken, but I think you're all misunderstanding the error. It says that Enigma 0.76b is not available for Microsoft Windows - 98 OR LATER - and since I'm running Vista, and getting the error, and still receiving and processing 0.76B workunits - I think the error is in error. Or something like that.
ID: 1918 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
elgordodude

Send message
Joined: 3 Jun 10
Posts: 9
Credit: 1,289,107
RAC: 0
Message 1919 - Posted: 20 Jan 2011, 2:53:31 UTC - in response to Message 1918.  

I received a similar error message on a 64-bit linux machine a week or so ago, but it said something like Enigma ("is not available for") 64bit on an Intel x86 compatible CPU.

Odd, because like you, the server was still sending work, and results were coming back valid, so I ignored it.

My initial suspicion is that like the "too late to validate" errors, we're seeing a ghost in the shell.
ID: 1919 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Alex DeLarge

Send message
Joined: 1 Jan 11
Posts: 3
Credit: 120,009
RAC: 0
Message 1921 - Posted: 22 Jan 2011, 11:54:23 UTC

Same here. I am running an iMac and a Windows 7 64-bit system with the same error messages for each respectively. However, in that, I leave and return after some hours to find I am receiving new work from the server. Strange error, but I believe all systems listed "not available for" are effected, but not outdated or otherwise useless in the grand scheme of things :)

I agree with the ghost in the shell theory.
ID: 1921 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile The Old Sourdough

Send message
Joined: 27 Mar 10
Posts: 1
Credit: 113,680
RAC: 0
Message 1922 - Posted: 22 Jan 2011, 12:45:49 UTC

I've been receiving the same message, with the exception that it's Linux instead of Windows, just before the server sends me a batch of new work units. If I was still in Hawaii, I'd blame it on the Menehunes. :)
ID: 1922 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
quel

Send message
Joined: 19 May 09
Posts: 34
Credit: 32,879,565
RAC: 1,508
Message 1926 - Posted: 22 Jan 2011, 18:45:37 UTC - in response to Message 1914.  
Last modified: 22 Jan 2011, 19:14:58 UTC

I've started getting "Enigma@Home Message from server: Enigma 0.76b _("is not available for") Linux running on an AMD x86_64 or Intel EM64T CPU."

This is on a Debian Stable machine that is on x86_64 and a machine that has worked previously and has not had any major changes other than the standard security patches. I do not receive this error for the other projects that I am attached to.

Edit:
I'm getting this on winxp as well "Enigma@Home Message from server: Enigma 0.76b _("is not available for") Microsoft Windows (98 or later) running on an Intel x86-compatible CPU."

It looks like 32/64 windows 2003 and newer are working fine for me. It also looks like 32-bit linux works fine. It also appears that 64-bit Intel Xeons on linux are not having the problem.

Something very odd with the application plan?
ID: 1926 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
quel

Send message
Joined: 19 May 09
Posts: 34
Credit: 32,879,565
RAC: 1,508
Message 1927 - Posted: 22 Jan 2011, 18:57:22 UTC - in response to Message 1919.  
Last modified: 22 Jan 2011, 18:57:58 UTC

I received a similar error message on a 64-bit linux machine a week or so ago, but it said something like Enigma ("is not available for") 64bit on an Intel x86 compatible CPU.

Odd, because like you, the server was still sending work, and results were coming back valid, so I ignored it.


Ah, the server gives me the error and I do not get any WUs. When the WUs I had ran out that was it.

Apparently I have been too focused on the project that I'm working on because I went through backups and found the first instance of the error to be 10-Jan-2011 15:59:39 (CST.) The linux client hasn't changed in some time on the application page. Server upgrades or config changes?
ID: 1927 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
KWSN Sir Clark

Send message
Joined: 24 Dec 07
Posts: 1
Credit: 26,163
RAC: 0
Message 1933 - Posted: 23 Jan 2011, 20:34:49 UTC

Got the same here.

I am getting some WUs but the download fails.

23/01/2011 14:20:42 Enigma@Home Started download of wx_m3_b_512_aa_zz_1
23/01/2011 14:20:42 Enigma@Home Started download of m3_pldrv48_2
23/01/2011 14:20:45 Enigma@Home Finished download of wx_m3_b_512_aa_zz_1
23/01/2011 14:20:45 Enigma@Home Finished download of m3_pldrv48_2
23/01/2011 14:20:45 Enigma@Home Started download of 00trigr.naval
23/01/2011 14:20:45 Enigma@Home Started download of 00bigr.naval
23/01/2011 14:20:49 Enigma@Home Finished download of 00bigr.naval
23/01/2011 14:20:50 Enigma@Home Finished download of 00trigr.naval
23/01/2011 14:20:50 Enigma@Home [error] File 00trigr.naval has wrong size: expected 44706, got 134860
23/01/2011 14:20:50 Enigma@Home [error] Checksum or signature error for 00trigr.naval
ID: 1933 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote

Message boards : Number crunching : Odd Error Message




Copyright © 2017 TJM