G3 iMac Failing All WUs

Message boards : Bug reports : G3 iMac Failing All WUs

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
noderaser
Avatar

Send message
Joined: 24 Dec 08
Posts: 88
Credit: 629,026
RAC: 0
Message 728 - Posted: 25 Dec 2008, 18:54:36 UTC

I have a 350 MHz G3 iMac that is failing all of its work units... Does Enigma require AltiVec?

ID: 728 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
noderaser
Avatar

Send message
Joined: 24 Dec 08
Posts: 88
Credit: 629,026
RAC: 0
Message 729 - Posted: 26 Dec 2008, 5:44:21 UTC - in response to Message 728.  

At any rate, I've suspended new Enigma work on this host... Haven't gotten a result from my G4 yet, to see if it's a PPC thing. My Intel Mac (MacBook Pro) seems to be returning valid results, but both the BOINC manager and website WU info show CPU time of 0. Also, progress in BOINC manager remains at 0 until the unit is done, when it naturally reports 100%.

ID: 729 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile TJM
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 25 Aug 07
Posts: 843
Credit: 71,145,202
RAC: 393,727
Message 731 - Posted: 31 Dec 2008, 10:03:24 UTC - in response to Message 728.  

I have a 350 MHz G3 iMac that is failing all of its work units... Does Enigma require AltiVec?


I think it should run on G3, but the app is quite old and it was never fully tested.

At any rate, I've suspended new Enigma work on this host... Haven't gotten a result from my G4 yet, to see if it's a PPC thing. My Intel Mac (MacBook Pro) seems to be returning valid results, but both the BOINC manager and website WU info show CPU time of 0. Also, progress in BOINC manager remains at 0 until the unit is done, when it naturally reports 100%.


The Mac wrapper has a lot of minor bugs, the source was fixed (I think) and I've added progress indicator, but I don't have a Mac, so I have to find someone who will compile sources.

M4 Project homepage
M4 Project wiki
ID: 731 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile Ageless
Volunteer moderator
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 11 Sep 07
Posts: 104
Credit: 155,932
RAC: 0
Message 739 - Posted: 6 Jan 2009, 7:35:05 UTC - in response to Message 731.  

Something for Dotsch, perhaps? ;-)
Jord.

BOINC FAQ Service.
ID: 739 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile TJM
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 25 Aug 07
Posts: 843
Credit: 71,145,202
RAC: 393,727
Message 741 - Posted: 6 Jan 2009, 17:05:38 UTC

I think that Dotsch either forgot about me, or didn't read my mail or PM here :-D

M4 Project homepage
M4 Project wiki
ID: 741 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
MB Atlanos

Send message
Joined: 14 Sep 07
Posts: 10
Credit: 25,194
RAC: 0
Message 744 - Posted: 7 Jan 2009, 22:35:28 UTC
Last modified: 7 Jan 2009, 22:36:33 UTC

My 350 MHz G3 iMac with Panther 10.3.9 shows the same behavior. WUs are finished few seconds after start, but are invalid with "process got signal 5"
see:
http://www.enigmaathome.net/show_host_detail.php?hostid=6100

A G4 Mac Mini with Tiger 10.4.11 has no problems, exept the missing progress indicator and CPU time = zero of the Mac-wrapper.
ID: 744 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Dotsch

Send message
Joined: 14 Sep 07
Posts: 10
Credit: 199
RAC: 0
Message 746 - Posted: 8 Jan 2009, 4:56:11 UTC - in response to Message 741.  

I think that Dotsch either forgot about me, or didn't read my mail or PM here :-D

I am very sorry, I have not sawn your mail. - I will compile the new application.
ID: 746 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
MB Atlanos

Send message
Joined: 14 Sep 07
Posts: 10
Credit: 25,194
RAC: 0
Message 760 - Posted: 17 Jan 2009, 14:17:27 UTC - in response to Message 746.  

I think that Dotsch either forgot about me, or didn't read my mail or PM here :-D

I am very sorry, I have not sawn your mail. - I will compile the new application.

Good news.

@TJM: When can we try the new Mac app?
ID: 760 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
MB Atlanos

Send message
Joined: 14 Sep 07
Posts: 10
Credit: 25,194
RAC: 0
Message 1471 - Posted: 27 Dec 2009, 0:41:30 UTC

Any news from a working MacOS X app?
ID: 1471 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
noderaser
Avatar

Send message
Joined: 24 Dec 08
Posts: 88
Credit: 629,026
RAC: 0
Message 1472 - Posted: 27 Dec 2009, 4:26:11 UTC

Things still seem to be "working" on G4/Intel for me. There is something wrong with the time estimations for the currently running session, which is documented somewhere in another thread.

ID: 1472 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
Profile TJM
Project administrator
Project developer
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 25 Aug 07
Posts: 843
Credit: 71,145,202
RAC: 393,727
Message 1473 - Posted: 29 Dec 2009, 1:16:15 UTC
Last modified: 29 Dec 2009, 1:19:01 UTC

The app itself works, the wrapper is the real problem here. It does not read CPU time correctly, this causes minor display bug on the site (0 CPU time shown on workunit/result pages), but also decreases the Task Duration Correction Factor slowly and affects client's job queue (especially after the TDCF drops to very low value).
Unfortunately I'm unable to fix this bug, my knowledge about MACs is close to none and I don't have any machine to compile/debug the wrapper.

Building the wrapper on Mac isn't that easy, a few users already tried and failed - it requires the BOINC API so basically all the libraries from BOINC source tree have to be compiled first.
M4 Project homepage
M4 Project wiki
ID: 1473 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote
noderaser
Avatar

Send message
Joined: 24 Dec 08
Posts: 88
Credit: 629,026
RAC: 0
Message 1596 - Posted: 8 May 2010, 6:54:43 UTC

Still no joy for G3s.

ID: 1596 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive    Reply Quote

Message boards : Bug reports : G3 iMac Failing All WUs




Copyright © 2017 TJM